Nem fogadják a segélyhívásokat Oregonban?

Finanszírozási nehézségek miatt a közelmúltban több esetben sem tudtak járőrt küldeni a bejelentésekhez Oregon állam Josephine megyéjében.

Oregon állam néhány megyéjében közbiztonsági vészhelyzet léphet fel, mivel nem áll rendelkezésre elegendő számú rendőr és a segélyhívásokat fogadó telefonos diszpécser – írja a CNN.com. A 80 ezer lakosú Josephine megyében a legsúlyosabb a helyzet, ahol mindössze egy sheriff és három helyettese próbálja ellátni feladatát.

A kritikus állapotokat jól szemlélteti egy tavaly augusztusban történt eset. Egy, a volt élettársa által bántalmazott nő tárcsázta a 911-es segélyhívót, hívását azonban csak a központi, Oregon állami rendőrség tudta fogadni, mivel a helyi sheriff hivatalnak nem volt elegendő személyzete arra, hogy éjjel-nappal fogadják a segélyhívásokat a hét minden napján. Az operátor azt válaszolta a nőnek, hogy mivel nem tud kiküldeni egyetlen járőrt sem az esethez, ha ismételten megjelenik a férfi, esetleg kérje meg, hogy távozzon.

Noha súlyos a helyzet, Josephine megye lakosai nemrégiben szavazták le azt a javaslatot, hogy növekedjen a vagyonadó mértéke, többek között a sheriff hivatal finanszírozása érdekében. Ez az adóemelés évente körülbelül 200 dollárral növelte volna meg a megye lakosainak terheit. Keith Heck megyei biztos szerint ez átmeneti megoldást jelentett volna addig, amíg nem találnak egy hosszú távú finanszírozási forrást a helyzet kezelésére.

Pintér Melinda

Friss hírek