Maduro kihirdette kormánya névsorát

A venezuelai elnök, Nicolás Maduro vasárnap nyilvánosságra hozta kabinetjének összetételét.  Az április 14-én megválasztott elnök, elődje, Hugo Chávez kormánytagjainak jelentős részét megtartja, ugyanakkor egy új pozíciót is létrehozott, egy gazdasági ügyekért is felelős alelnöki tisztséget, amelyben új névvel erősít.

Ebben az új feladatkörben Nelson Merentes jut szerephez, aki eddig a Nemzeti Bank vezetője volt. Ő Jorge Giordanit váltja a gazdasági miniszteri székben, aki Chávez egyik kulcsembere és fontos bizalmasa volt.

„Erős gazdasági kormányzatra van szükségünk, ezt az irányvonalat kell erősítenünk: kormányozni és irányítani kell a gazdaságot” – mondta Maduro beszédében, amelyben azt is hangsúlyozta, hogy országa továbbra is a szocializmus felé tart.

Az elnök a kormány előtt álló legfontosabb feladatok között az infláció visszaszorítását és a Venezuelában előállított termékekkel való megfelelő ellátottságot jelölte meg.

Czifra Dóra

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »