Az IMF vezetője ismét figyelmeztette Londont

Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója ismételten arra figyelmeztette a brit kormányt, hogy Nagy-Britannia gazdasági mutatói, különösképpen a gazdasági növekedés mértéke „nem igazán jó” – tudósított a BBC brit hírtelevízió internetes portálja.

Az IMF vezérigazgatója néhány nappal a Világbank-csoport és a Nemzetközi Valutaalap minden tavasszal megrendezésre kerülő washingtoni találkozója előtt adott hangot a „továbbra is betegeskedő” brit nemzetgazdaság feletti aggodalmának. Arra azonban nem volt hajlandó kitérni, hogy Nagy-Britanniának felül kellene-e vizsgálnia jelenlegi megszorítási politikáját.

„Egyértelműen támogatjuk a megszorításokat,” állította. „Ám azt is mondtuk, hogy amennyiben a növekedés különösen alacsony szintet ér el, úgy meg kell fontolni a kiigazítást, azáltal, hogy lassítanak a megszorítások ütemén.”

Nem az IMF-vezér az egyetlen, aki aggódik egy újabb válság felé tartó brit gazdaság miatt. Korábban a hét során Olivier Blanchard, az IMF vezető közgazdásza sürgette arra Londont, hogy vizsgálja felül megszorító intézkedéseit a továbbra is gyengélkedő mutatók fényében.

Gömöri Roland

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »