Argentína nem kérdőjelezné meg Maduro győzelmét

Az argentin külügyminiszter, Héctor Timerman szerint a múlt vasárnapi venezuelai választások eredményének és Nicolás Maduro győzelmének megkérdőjelezése meggondolatlanság, mert növeli a destabilizáció kockázatát egy olyan országban mint Venezuela, ezért Argentína elítéli és hatalmas felelőtlenségnek tartja az effajta feltételezéseket.

A külügyminiszter egy, a Reforma nevű napilapban szerdán megjelent interjúban felszólította a kormányokat, amelyek szerinte következmények nélkül adnak ki olyan nyilatkozatokat, amelyek fokozzák a jelenlegi helyzetet, hogy vállalják felelősségüket a venezuelai események kapcsán.

Mexikóban tett látogatása során Timerman azt mondta, hogy Latin-Amerikában mindenki elismerte és elfogadta, hogy Henrique Capriles ellenében Maduro győzedelmeskedett a venezuelai választásokon. „Nem emlékszem, hogy bármelyik latin-amerikai ország valaha elhamarkodott kijelentéseket tett volna más kontinensek országainak választási eljárásait illetően” – tette hozzá.

Az április 14-i választásokon Nicolás Maduro a szavazatok 50,6 százalékával győzte le vetélytársát, az ellenzéki Henrique Caprilest, aki 49,07 százalékos eredményt ért el. Az Egyesült Államok és Capriles nem ismerték el Maduro győzelmét és a szavazatok újraszámlálását kérték.

Czifra Dóra

Friss hírek