Boston: egy csecsen testvérpár a gyanúsított

Csecsen származású az a két férfi, akit a bostoni maratonon elkövetett robbantásokkal gyanúsít a rendőrség. Dzsohár Carnajev és Tamerlán Carnajev testvérek – hangzott el pénteken az NBC News és a CNN adásában.

Az AP hírügynökség, a The New York Times és az NBC televízió szerint a 19 éves Dzsohár Carnajev a Massachusetts állambeli Cambridge lakója, hírek szerint őt még üldözik a hatóságok. A másik gyanúsítottat elfogták, de ő belehalt lőtt és robbanásból származó sebesüléseibe. Az NBC szerint 26 éves volt.

Az amerikai tömegtájékoztatási eszközök szerint a két gyanúsított legalább két éve élt az Egyesült Államokban. A CNN úgy értesült, hogy az életét vesztett gyanúsított a Bostonban működő Bunker Hill-i Városi Főiskola mérnök hallgatója volt. A hírtelevízió szerint a férfi nem ivott és nem dohányzott.

„Nincs egyetlen amerikai barátom sem, nem értem őket” – írta a CNN szerint az idősebbik gyanúsított egy internetes bejegyzésében.

Az életben maradt gyanúsított után indított hajtóvadászat miatt a hatóságok felszólították Boston és az elővárosok lakóit, hogy maradjanak otthon, és csak akkor nyissanak ajtót, ha meggyőződtek róla, hogy a hatóságok hivatalos képviselője kíván velük kommunikálni. A nagyváros tömegközlekedését és a taxikat leállították, a légteret lezárták, az iskolák zárva vannak.

A The Boston Globe úgy tudja, hogy a gyanúsítottak elraboltak egy Mercedes terepjárót, és a Massachusetts Institute of Technology (MIT) műszaki egyetemnél megpróbáltak kirabolni egy élelmiszerboltot. Ott tűzharcba keveredtek a riasztásra kiérkező rendőrséggel. Egy rendőr meghalt, egy másik megsebesült.

A hatóságok figyelmeztették a lakosságot, hogy a szökésben lévő gyanúsítottnál fegyver van, a férfi veszélyes.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »