Venezuela: Madurót már most provokálja Capriles kampánya

A venezuelai ellenzéki vezető, Henrique Capriles vasárnap bejelentette, hogy nem helyezi át a keddi kampánynyitó gyűlését és ugyanabban a városban rendezi meg, ahol Nicolas Maduro, a Hugo Chávez által kiválasztott, kormánypárti elnökjelölt is készül az eseményre.

Maduro múlt héten jelentette be, hogy a kampányidőszakot Chávez szülőhelyén, Barinas államban indítja útjára. Pénteken azonban Capriles arról számolt be, hogy saját kampánycsapata szintén Barinast választotta az esemény helyszínéül, amely döntést a kormányhoz közel állók azonnal kritizálni kezdtek. Szerintük a helyszínválasztás provokatív lépés volt Capriles és stábja részéről.

„A jobboldal elhatározta, hogy gyűlöletkampányba kezd. Erre bizonyítékom van és arra is, hogy az első erőszakos cselekmények kedden, Barinasban fognak megtörténni” – mondta Maduro. Erre válaszul Capriles annyit fűzött, hogy szerinte Venezuela megfelelően nagy és az utcák elég szélesek ahhoz, hogy mindketten elférjenek.

Az ország délnyugati részén fekvő Barinas az a helyszín, ahol a 2012-es elnökválasztási kampány folyamán összetűzésbe kerültek a kormányoldal és az ellenzék támogatói, és amely három ellenzéki kampánystáb-tag halálával végződött, akiket egy kormánypárti lőtt le múlt szeptemberben.

Czifra Dóra

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »