Durrant a pezsgő a tőzsdei nap végén

Pezsgő durrant Amerikában tegnap, miután a Dow Jones új historikus csúcsra emelkedett. Az S&P 500 esetében csupán 1,5 pont választott el minket az ünnepléstől. A trend egyelőre úgy látszik, hogy nem tud fordulni, ráadásul a VIX index (7%-ot esett 12,77 pontra) mozgása is arra utal, hogy a kockázat csökken és további emelkedés jöhet.

Már a könyökünkön jön ki, de nem mehetünk el szó nélkül Ciprus legújabb alakítása mellett. A Fitch negatív felülvizsgálat alá helyezte az országot. Nem lepődnénk meg, ha valóban le is minősítenék a szigetországot a bankrendszer jelenlegi helyzete és a bankbetétekre kivetendő adó után. A Fitch jelenleg B besorolást tart érvényben Ciprusra, mely mélyen a befektetési kategória alatt van, Magyarország adósminősítése alatt 4 fokozattal.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

DAX elemzés: fontos ellenállást tesztel az index

Ma délelőtt 11 órakor tették közzé a ZEW Intézet áprilisi hangulatindexét, ami csalódást okozott. A DAX jelenleg a múlt heti korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét teszteli 15.270 pontnál, és ez a zóna alkotja a rövidtávú emelkedő háromszög felső határát is.

Read More »