Újabb feljelentést tettek a magyarellenes futballszurkolók ellen

A Mikó Imre kisebbségi jogvédelmi szolgálatához érkező jelzést követően, az RMDSZ bűnügyi keresetet nyújtott be az ügyészséghez amiatt, hogy a román labdarúgó válogatott keddi, március 26-i, amszterdami mérkőzésén román szurkolók egy csoportja diszkriminatív feliratot függesztett ki.

A Hollandia – Románia világbajnoki selejtező mérkőzésen román szurkolók, a március 18-i magyar zászlóégetésre utalva, ,,Egy rongyégetésért letartoztatni akarjátok, miközben éveken keresztül mosolyogva tűrtétek az RMDSZ állampolitikaként hangoztatott etnikai terrorizmusát” szövegű feliratot helyeztek el a nézőtéren, ezáltal meggyaláztak egy magyar nemzeti szimbólumot, és nyíltan etnikai diszkriminációra uszítottak – közölte szerdán Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára.

A főtitkár rámutatott arra, hogy a szurkolók tette vét a Román Labdarúgó Szövetség fegyelmi szabályzatának 54/2 cikkelye ellen, valamint a büntető törvénykönyv 317. cikkelyének előírásai értelmében akár 6 hónaptól 3 évig terjedő börtönbüntetéssel, vagy pénzbírsággal is büntethető.

„Az RMDSZ az ügyészségre eljuttatott, ismeretlen tettes ellen megfogalmazott feljelentés mellett, felkéréssel fordult a Román Labdarúgó Szövetséghez is, amelyben arra kéri ennek vezetőségét, hogy a március 18-i esethez hasonlóan, vizsgálja ki a mérkőzésen történteket, és tegye meg a szükséges intézkedéseket az ügyben”- hangsúlyozta Kovács. Az RMDSZ a keresetekhez bizonyítékként mellékelte az egyik sportújságban megjelent fényképet.

Kitekintő / Krónika.ro

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »