Jó számokat tartogat az Apple?

Amerikára is átragadt a pesszimizmus, így újfent elmaradt a historikus csúcsok megdöntése. Azonban az Apple személyében mégis volt egy legény a gáton. A közel 3%-os emelkedés hátterében egy esetleges osztalék rally áll. Elemzők szerint a jelenlegi 2,65 dolláros negyedéves osztalék 4,14 dollárra emelkedhet. Ennek köszönhetően éves szinten akár 3,64%-os osztalékhozamot is zsebre tehetnek majd a befektető, ha a menedzsment is egyet ért az elemzőkkel. Az S&P 500 indexben található osztalékfizető vállalatok 84%-a ennél kevesebbet fizet.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Egyre csak nő a tőzsdei cégek osztalékfizetése

Rekordszintű osztalékot fizettek ki a cégek a világon az idei első negyedévben - áll a Janus Henderson brit alapkezelő jelentésében. Az európai gyógyszeripari óriáscégek, a Novartis és a Roche lettek a világ legnagyobb osztalékfizetői  az idei első negyedévben.

Read More »
www.wallmaxx.hu

A boldogságot nem lehet megvenni pénzért, vagy mégis? (x)

Ha mélyen magunkba nézünk, akkor bizony be kell vallanunk, hogy a boldogságunkat rengetegszer kötjük feltételekhez. Boldog leszek, ha elmegyek nyaralni. Boldog leszek, ha meglesz az új cipőm/telefonom/autóm. Boldog leszek, ha kész leszek a felújítással. Azontúl, hogy egyik mondat sem engedi azt, hogy a jelenben boldog légy, mindegyikben szerepelnek az anyagiak is.

Read More »