Hugo Chávez örökségét Maduro viheti tovább

Csütörtökre elemző beszélgetést szervezett a Munkások Újsága “Hugo Chávez öröksége” címmel, amelynek megnyitásaként a 2007-ben készült “War on Democracy” (Harc a demokrácia ellen) című amerikai dokumentumfilmből vetítettek részleteket, bemutatva Chávez elnökségének első négy évét, valamint azt, hogy a korábbi évtizedekben az Amerikai Egyesült Államok milyen politikát folytatott Latin-Amerikával szemben.

Az esemény fő vendége Raúl José Betancourt Seeland, a Venezuelai Bolivári Köztársaság hazánkba delegált nagykövete volt. A diplomata kiemelte, hogy Chávez 14 év alatt 17 választást nyert meg, s politikai öröksége – a bolivári forradalom és a XXI. század szocializmusa – tovább él majd Venezuelában, s elnöküket “csak fizikai értelemben veszítették el”. A következő kormány munkáját is a Chávez elnök által megalkotott “Plan de la Patria” (“Haza Terv”) programja fogja meghatározni a 2013-19-es időszakban, ugyanis mindenki biztosra veszi, hogy az április 14-ére kiírt elnökválasztást a Chávez által utódjaként kijelölt Nicolás Maduro fogja megnyerni az ellenzék közös jelöltjével, Henrique Caprilesszel szemben.

A venezuelai ellenzék megítéléséről és esélyeiről ide kattintva olvashat.

Solti Ágnes

Felkapott hírek

Friss hírek

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »

Aggasztó az indiai járványgörbe

Indiát is elérték a koronavírus erősebb mutációi, ami a járványgörbe brutálisan meredek emelkedésével járt. Az 1,39 milliárd lakosú ázsiai országban az új azonosított esetek száma szinte napok alatt ugrott a napi 30-50 ezres tartományból 150 ezer fölé, egy hónapja pedig még csak napi 10-20 ezer közötti fertőzöttet regisztráltak.

Read More »