Peru: ketten meghaltak a bányászok és a rendőrség közötti összecsapásokban

Peru északi részén a rohamrendőrség és a bányászok közti összecsapásokban öt rendőr megsérült, s legalább két ember életét vesztette. A rendőrségi közlemény szerint a rendőröket akkor érte támadás, amikor azok Parcoy körzetben lévő aranybányában intézkedtek az ott illegálisan dolgozó bányászok ellen.

Előzőleg mintegy 500 vájár szállta meg a bányát, mire a tulajdonosok a rendőrség beavatkozását kérték. Az emberi jogok nemzeti koordinátora arra kérte a kormányt, hogy a társadalmi konfliktusok kezelése során hagyjon fel a lőfegyverek használatával.

Peruban a bányászattal kapcsolatos társadalmi ellentéteknek évtizedes hagyománya van. A perui kormány tavaly júliusban szükségállapotot hirdetett, miután öt ember meghalt, 21 pedig megsebesült egy új arany- és rézbánya létrehozása elleni tüntetés során.

Vinczeffy Levente

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »