Visszavennének a vezérigazgatói fizetésekből

A svájci népszavazáson felbuzdulva a németek is visszavennének a menedzserek álomfizetéséből (beleértve a fizetésen felüli bónuszokat is) – legalábbis a kormánykoalíció biztosan így tenne. A koalíció még a nyári szünet előtt ki akar dolgozni egy szabályozást a vezérigazgatói fizetésekre, és a részvényesekre bízná a szabályozást.

Szerdán a kancellár is beszállt a menedzseri keresetet övező vitába, mondván, hogy „mértéktelenségnek egy szabad és szociális államban nincs helye”. Angela Merkel európai szinten kezelné a problmát – tudósít a Freie Presse. A CDU/CSU és az FDP úgy tűnik, minden lehető témát kampányponttá kíván tenni, ami mögött széles támogatottság sejthető,

Nemrégiben Martin Winterkorn, a Volkswagen vezérigazgatójának fizetése verte ki a biztosítékot: 2011-ben rekordösszeget, 17,5 millió eurót keresett a menedzser. Mivel Winterkorn fizetése felháborodást keltett Németországban, a javadalmazási rendszer átalakításával 2012-ben már „csak” 14,5 millió eurót keresett, amivel egyébként még mindig ő Európa legjobban fizetett vezérigazgatója.

Herner Panni

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »