Ötödik napja tart a patthelyzet a tőzsdén

Ötödik napja tart a patthelyzet az európai börzéken, a DAX folyamatosan 30-40 pontos napi sávban mocorog, de a francia CAC-40 is hasonló jellegzetességeket mutat. A britek, és az olaszok indexét tegnap az olasz kötvényaukció után kaszálták el. A tengerentúlon folytatódott a lassú emelkedés, de még mindig fékezett habzású az emelkedés.

Tegnap borzolta a piaci kedélyeket, hogy az olasz államkötvény aukción nem sikerült értékesíteni a meghirdetett mennyiséget, amire az utóbbi időszakban nem volt példa a problémás országok esetében sem. Úgy tűnik a befektetők is inkább a pápaválasztásra figyeltek, így csekély volt az érdeklődés az olasz papírok iránt. Az amerikai kiskereskedelmi adat azonban a vártnál nagyobb mértékű emelkedést mutatott, ám a nagy pozitív hatás elmaradt.

Impulzust az EUR/USD 1,30-as szintjének letörése hozott, amelyet az amerikai jegybank pénznyomdáját illető hírek is támogattak.

A Lufthansa ma reggel tette közzé a 2012-re vonatkozó auditált számait, amelyek megfelelnek a februárban közzétett értékekkel. 2013/2014 vonatkozásában magasabb üzemi eredménnyel számol a légitársaság, ám a nettó eredményben visszaesést prognosztizáltak. Ennél is fájóbb, hogy nem számolnak érdemi készpénztermeléssel idén (free cash flow), miközben az elemzők 400 millió euróval kalkuláltak. A befektetők már tudomásul vették a késést a tavalyi osztalék visszatartásával, ám a járatot várhatóan nem törlik majd.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

DAX elemzés: fontos ellenállást tesztel az index

Ma délelőtt 11 órakor tették közzé a ZEW Intézet áprilisi hangulatindexét, ami csalódást okozott. A DAX jelenleg a múlt heti korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét teszteli 15.270 pontnál, és ez a zóna alkotja a rövidtávú emelkedő háromszög felső határát is.

Read More »