Újabb szennyezettélelmiszer-botrány Romániában

Újabb élelmiszerbotrányba keveredett Románia. Ezúttal Németországban találtak olyan, Romániából származó pulykahúst, amiben állategészségügyben használt gyógyszert mutattak ki.

A káros anyagokat tartalmazó, román eredetű pulykahúsról szóló tájékoztatást az európai riasztórendszer tette közzé szerdán délelőtt – nyilatkozta Vladimir Alexandru Mănăstireanu, az országos állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóság alelnöke a sajtónak.

A hatóság elindította a vizsgálatokat, a Brassó megyei vágóhídon már azt is vizsgálják, hová kerülhetett a szállítmányból. A húsban kimutatott szer antibiotikum-származék, ami káros lehet az emberi egészségre.

Mănăstireanu szerint a romániai boltokban található pulykahús fogyasztható, nem mérgező. Hasonlóképp a kereskedelemben forgalmazott tej is biztonsággal fogyasztható – tette hozzá az illetékes.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »