Új per jön az Apple-Samsung vitában

Az Apple és a Samsung közötti jogi vita új fejezethez ér, miután a tavaly Apple-nek ítélt rekordösszegű kártérítést jelentősen csökkentette március elején egy amerikai szövetségi bíró – áll a CNN oldalán.

A két tech óriás nagy port kavaró peréből az Apple került ki még 2012-ben győztesen, és a Samsung-ot 1 milliárd dollár kártérítés kifizetésére kötelezte az esküdt szék az Apple szabadalmi jogainak megsértése miatt.

Azonban Lucy Koh szövetségi bírónő új döntése a korábban megítélt összegből 450 millió dollárt jogtalannak vélt. Ennek értelmében új jogi procedúra kezdődik az ügyben, amiben elsősorban a szabadalmi jogok áthágásának mértékét mérlegelik, így ez alapján kerül az Apple részére fizetendő friss kártérítési összeg meghatározásra. Továbbá, a Samsung egész Galaxy termékcsaládját vizsgálni fogják abból a szempontból, hogy mekkora kárt okoztak riválisuknak.

A fennmaradó majdnem 600 millió dolláros kártérítés érvényben maradt, így annak köteles a Samsung eleget tenni. S bár az alperes is perelte az Apple-t szabadalmi jogainak törvénytelen használata miatt, 500 millió dolláros követelését nem találta jogosnak az amerikai bíróság.

Varga-Tóth Tamás

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »