Cserben hagyták bin Laden gyilkosát?

Az Esquire magazin márciusi száma szerint a korábbi elitkommandós, aki 2011. májusában végzett bin Ladennel nem jogosult semmilyen támogatásra a nemzettől, melyért életét kockáztatta. Se nyugdíj, se egészségügyi ellátás, se védelem az esetleges bosszútámadásoktól.

Ez így nem egészében igaz – mutat rá Mark Thomphson a TIME február 25-i számában

A névtelenségbe burkolózó ex-kommandós hivatalos megerősítés szerint öt év ingyenes egészségügyi ellátásra jogosult a Veteránügyi Minisztérium jóvoltából. Phil Bronstein, a Lövésszel készült interjú riportere szerint a kommandósnak soha senki sem hozta tudomására, hogy jogosult lenne effajta ellátásra.

Sok veterán meglepőnek tartja, hogy a nyugdíjhoz szükséges 20 évből több mint 16 év szolgálat után hagyta ott a haditengerészetet. Azt azonban elismerik, bonyolult és időigényes vállalkozás a Veteránügyi Minisztérium bürokráciájában való eligazodás. 

A Minisztérium megközelítőleg 5.5 millió veterán számára biztosít egészségügyi ellátást. 

Ellenben az egykori kommandós védelembe vételével kapcsolatban továbbra sem létezik hivatalos program.

Haszonits Eszter

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »