Több járatát törli a nyári menetrendből a Lufthansa

A Lufthansa, Németország legnagyobb légitársasága bejelentette, hogy a Berlin irányába, illetve a Berlinből induló járatok száma csökkeni fog tavasszal. Néhány járat megszűnik, többeknél a járatsűrűség fog módosulni.

Az új menetrend bevezetésével, márciustól nem fog közlekedni menetrendszerinti járat Berlinbe Manchesterből, Lyonból és Budapestről sem. Míg Genovából, Milanból, Stockholmból kisebb gyakorisággal fognak járatok indulni, illetve az országon belüli járatokat is megritkítják. Ez pedig Stuttgartot, Cologne-t és Düsseldorfot érinti.

A változtatások két fő oka van. Az egyik az érintett járatok kihasználatlansága, nem volt ugyanis elég kereslet bizonyos járatokra. „Számos útvonal egyszerűen nem felelt meg a várakozásainknak” – mondta a légitársaság szóvivője.

Másrészt az új nemzetközi berlini repülőtér, a Berlin-Brandenburg tervezett megnyitása folyamatosan késlekedik a sorozatos technikai nehézségek és az ismétlődő kivitelezési hibák miatt. Ebből eredően a főváros jelenlegi elsőszámú repülőtere, a Berlin-Tegel nem elég nagy ahhoz, hogy kezelni tudja a megnövekedett forgalmat, s így jócskán túlterhelt.

A Lufthansa jelenleg erőteljes költségcsökkentési programot igyekszik véghez vinni, amelynek keretein belül 3500 munkahely megszüntetését tervezik annak érdekében, hogy a működési eredményeket növeljék.

Lukács Tamás

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »