Marosvásárhely: Egész napos magyar rádióadás indul

Március 2-án, szombaton reggel indul az 55-ik születésnapját ünneplő Marosvásárhelyi Rádió egész napos magyar nyelvű adása. Szász Attila, a magyar szerkesztőség vezetője új fejezetnek, olyan természetes lépésnek nevezte ezt a váltást, aminek már rég meg kellett volna valósulnia.

„Ez is csak egy átmenet, és bízom abban, hogy tovább fejlődik, addig, amíg valóban 24 órás lesz” – mondta a rádió aligazgatója, arra utalva, hogy egyelőre nem huszonnégyórás lesz a magyar nyelvű sugárzás, hanem reggeltől estig tartó, az éjszakai műsort ugyanis nem a helyi rádió munkatársai készítik.

A rádió munkaközössége egyelőre ugyanannyi személyzettel, ugyanannyi pénzből igyekszik minőségi munkát végezni, hiszen nem kaptak „se pénzt, se paripát” – mutatott rá Szász Attila, aki szerint lehet, hogy kamikaze-akciónak tűnik a mostani, de élni kellett a most adódó lehetőséggel.

A rádió magyar szerkesztősége jelenleg 21 alkalmazottal és tizenvalahány bedolgozóval működik, valamennyiükre nagy feladat hárul. Ha egyetlen ember nem tud bemenni egy nap a szerkesztőségbe, azt már megsínyli a műsor.

A műsorrácsról Szász Attila elmondta, két nagy tömbből áll: a hétköznapiból és a hétvégiből. A hétköznapiban lineáris struktúra, egy adott idősávban ugyanazok a hangok, reggel hattól például Rákóczi Kinga és Kádár Zoltán ül a mikrofon előtt. Mivel a reggeli műsorok a leghallgatottabbak, lesz benne tájékoztatás és nyilván szórakoztatás is. A Marosvásárhelyi Rádió nem szándékozik kiemelten kezelni a vásárhelyi jellegét, mert számára ugyanolyan fontos a sepsiszentgyörgyi, a brassói, vagy a csíkszeredai hallgató is.

A visszajelzéseik szerint a vidék képezi a hallgatók nagyobb részét. Vannak vidékek, ahol még mindig nem fogható más rádió, csak a közszolgálati. „Ezt szeretnénk megbecsülni és megtartani, de nem visszaélni vele” – mondta Szász.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »