Marosvásárhely: Egész napos magyar rádióadás indul

Március 2-án, szombaton reggel indul az 55-ik születésnapját ünneplő Marosvásárhelyi Rádió egész napos magyar nyelvű adása. Szász Attila, a magyar szerkesztőség vezetője új fejezetnek, olyan természetes lépésnek nevezte ezt a váltást, aminek már rég meg kellett volna valósulnia.

„Ez is csak egy átmenet, és bízom abban, hogy tovább fejlődik, addig, amíg valóban 24 órás lesz” – mondta a rádió aligazgatója, arra utalva, hogy egyelőre nem huszonnégyórás lesz a magyar nyelvű sugárzás, hanem reggeltől estig tartó, az éjszakai műsort ugyanis nem a helyi rádió munkatársai készítik.

A rádió munkaközössége egyelőre ugyanannyi személyzettel, ugyanannyi pénzből igyekszik minőségi munkát végezni, hiszen nem kaptak „se pénzt, se paripát” – mutatott rá Szász Attila, aki szerint lehet, hogy kamikaze-akciónak tűnik a mostani, de élni kellett a most adódó lehetőséggel.

A rádió magyar szerkesztősége jelenleg 21 alkalmazottal és tizenvalahány bedolgozóval működik, valamennyiükre nagy feladat hárul. Ha egyetlen ember nem tud bemenni egy nap a szerkesztőségbe, azt már megsínyli a műsor.

A műsorrácsról Szász Attila elmondta, két nagy tömbből áll: a hétköznapiból és a hétvégiből. A hétköznapiban lineáris struktúra, egy adott idősávban ugyanazok a hangok, reggel hattól például Rákóczi Kinga és Kádár Zoltán ül a mikrofon előtt. Mivel a reggeli műsorok a leghallgatottabbak, lesz benne tájékoztatás és nyilván szórakoztatás is. A Marosvásárhelyi Rádió nem szándékozik kiemelten kezelni a vásárhelyi jellegét, mert számára ugyanolyan fontos a sepsiszentgyörgyi, a brassói, vagy a csíkszeredai hallgató is.

A visszajelzéseik szerint a vidék képezi a hallgatók nagyobb részét. Vannak vidékek, ahol még mindig nem fogható más rádió, csak a közszolgálati. „Ezt szeretnénk megbecsülni és megtartani, de nem visszaélni vele” – mondta Szász.

Kitekintő / Maszol.ro

Felkapott hírek

Friss hírek

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »