Peru: fellendítik a turizmust Cuscóban

A következő három évben a kedvelt perui turistacélpont, Cusco városa 250 millió dolláros támogatást kap szállodák építésére – közölte a Nemzeti Turizmus Kamara (Canatur – Cámara Nacional de Turismo). Carlos Canales, a Canatur elnöke elmondta, hogy az új beruházásoktól az idegenforgalom fellendülését várják.

A délkelet-perui történelmi város – amelynek közelében a Machu Picchu is található – a szállodai infrastruktúra növelésére jelentős anyagi támogatást kap.

A városban több új három- és ötcsillagos szállodákat fognak építeni, valamint egy Hard Rock Café is helyet kap a leglátogatottabb történelmi városban. „A turizmus mennyiségi és minőségi fellendítése a Machu Picchu – az ország legfőbb látványosságának – látogatottságát is növeli” – nyilatkozta Canales.  

2011 és 2012 során az idegenforgalom 9, illetve 12 százalékkal nőtt, és ez a folyamat várhatóan tovább folytatódik 2013-ban is. Peruban idén a turisták száma előreláthatóan meghaladja a 3 milliót. Az Andina állami hírügynökség közlése alapján, Jose Luis Silva külkereskedelmi és idegenforgalmi miniszter elmondta, hogy ez a szám fontos visszajelzés a kormánynak a további programokat illetően.

A limai Amerikai Nagykövetség felhívta a térségbe utazó amerikai állampolgárok figyelmét az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett turisták elleni támadásokra. Ollanta Humala perui elnök elmondta, hogy a kormány mindent megtesz a beutazók biztonságának érdekében. 

Az American Airlines a Houston – Lima útvonalon 7 új non-stop járatot kíván indítani a következő hónapokban, ami szintén segíti az idegenforgalom fellendítését. „Az évi 70-80 ezer utas az új útvonalon három százalékkal növeli a turisták számát az országban” – nyilatkozta Silva. A miniszter kiemelte, hogy szeretnék fellendíteni a kapcsolatokat Peru és Ázsia között is, amihez szintén nagy segítséget adnak az új járatok. Előzetes felmérések szerint Japánban és Dél-Koreában van a legnagyobb igény a járatszámok bővítésére.  

Az ország kiemelkedő szerepére utal, hogy idén több nemzetközi rendezvényt – Közjegyzők Kongresszusa, Amerikai Geográfusok Kongresszusa, és a Világgazdasági Fórum áprilisban – is Peruban szerveznek. Az idegenforgalom jelenleg kétmillió peruinak biztosít állást, valamint a Humala-kormány devizabevételének második legnagyobb forrása lett a bányászat után.

Buday Barbara

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »