Megérkeztek a kétnyelvű táblák Vukovárra

Megérkeztek az első kétnyelvű táblák Vukovárra, hamarosa pedig fel is szerelik azokat a helyi állami közigazgatási hivatal épületére, írja a Blic a Horvát Televízió (HRT) információira hivatkozva.

„A táblákat a közigazgatási minisztérium javaslata nyomán készítették el, illetve hasonló javaslatokat kaptak a város más állami intézményei is”, mondta el Goran Bošnjak, a helyi közigazgatási hivatal vezetője. Elmondása szerint, még nem tudni, mikor kerülhetnek fel az épületekre az első kétnyelvű táblák. Az erről szóló döntést, szavai szerint, az illetékes minisztérium hozza meg.

A horvátok jogait védő vukovári szervezet szerdán mozgósította tagjait, hogy az első kétnyelvű táblák felhelyezésének idején békés tüntetés formájában fejezzék ki elégedetlenségüket azzal kapcsolatban, hogy a városban a cirill írásmód használatát a latinnal egyenrangúvá teszik. Egyébként, a szervezet már február elején is tiltakozást szervezett a kétnyelvűség bevezetése ellen.

vajma.info

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »