Sokan azt gondolják, hogy az USA rossz úton halad

A CBS által február elején készített felmérés szerint az amerikaiak számára a gazdasági szempontok maradtak a legmeghatározóbbak – írja a New York Times. A megkérdezettek többsége úgy véli, hogy Obama elnök nem rendelkezik világos tervekkel az ország gondjainak megoldását illetően. Sőt, 54 százalékuk határozottan állítja, hogy az USA jelenleg rossz úton halad. Más kérdésekben viszont az amerikaiak derűlátóbbak a változásokkal kapcsolatban. Körülbelül 60 százalékuk mondja azt, hogy az adminisztrációnak sikerült jelentős változtatásokat elérnie a bevándorlási ügyekben, a fegyverkorlátozásról viszont már kétharmaduk gondolja ugyanezt.

Ugyanezen felmérés szerint az amerikai polgárok bizonyos témákban az Obama-kormányzat politikáját követik. Az emberek többsége támogatja a hiány lefaragására tett kísérleteket, mely a kiadások csökkentésének és az adók növelésének kombinációját jelenti. 53 százalék azon az állásponton van, hogy a fegyvertartást szabályozó törvényeknek szigorúbbnak kell lenniük; s ugyanilyen arányban támogatják az illegális bevándorlók számára az állampolgárság megadását. Ennél jóval többen vannak azok, akik szerint helyes cselekedet a terroristagyanús személyek drónok általi likvidálása.

Egy másik, az ABC News és a Washington Post közös közvélemény-kutatásában kiderült, hogy a válaszolók több mint felének, összesen 56 százaléknak negatív képe van az amerikai politikai rendszerről. Ha a politikai oldalakról alkotott véleményeket nézzük, az látható, hogy az ellenzéki republikánusok és az általuk képviselt politika a válaszadók többsége körében elutasításra talált (55 százalék), míg Obamáék politikájáról 52 százaléknak határozottan pozitív benyomása van.

Szentgróti Gábor

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »