Bővítenék a hadseregben szolgáló melegek jogait

Az amerikai Védelmi Minisztérium bejelentette, hogy a hadsereg berkein belül dolgozó azonos nemű élettársaknak is elérhetővé tenne olyan kedvezményeket, amik eddig csak a házastársi viszonyban élőket illették meg – jelenti a CNN.

A Pentagon számítása szerint a változás összesen 16 ezer katonát érintene. Az új juttatások és kedvezményeknek köszönhetően a meleg élettársaknak is járnak az özvegységi járulék, a fizetett életbiztosítás, vagy többek között meglátogathatnák élettársukat a katonai kórházakban. Mindezekre az érintettek egy formanyomtatvány kitöltésével tarthatnak majd igényt.

A napokban leköszönt Leon Panetta védelmi miniszter utolsó hivatalbeli intézkedése várhatóan 2013. októberétől lép majd hatályba.

Varga-Tóth Tamás

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »