Vitték a magyar kötvényeket, mint a cukrot

3,25 milliárd dollár értékben adott el a magyar állam tegnap 5 és 10 éves devizakötvényeket, míg a piac előzetesen 2 milliárdos kibocsátással számolt. Az árazás is a legkedvezőbben alakult, a hozamok az indikatív sáv alján maradtak. Az 5 éves kötvény hozama 3,35%-kal, míg a 10 éves kötvény hozama 3,45%-kal magasabb az amerikai referencia értékeknél (4,20% és 5,35% tényleges hozam). Ez nagyjából 20-25 bázispont prémiumot jelent a másodpiacon aktívan kereskedett jelenlegi dollárkötvények kamatfelára alapján.

Úgy látjuk tehát, hogy jó áron sikerült a forrásbevonás, bár ha az esetleges IMF hitel 2,5-3,5%-os kamatához viszonyítjuk, akkor így is jelentős az ország többlet kamatköltsége. Ettől függetlenül kimondottan sikeresnek ítélhetjük az akciót, hiszen ezzel Magyarország az idei devizarefinanszírozási igény (7,5 milliárd dollár) 40%-át lefedte. A forint már tegnap erősödött a kiszivárgó hírek nyomán, de ma akár 288-ig is süllyedhet az EUR/HUF ráta.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »