Egy hétre bezárják a tőzsdét

1 hétre bezár a bazár Kínában Holdújév ünnepe miatt. A távol-keleti országban beköszönt a kígyó éve, ami többek között a vagyon istenének érkezését is jelenti. Jól jönne a spanyol kormányfőnek is egy hasonló ünnep, hiszen még mindig napirenden van a másfél hete kirobbant korrupciós botrány. A 10 éves hozamok ennek megfelelően továbbra sem tudtak visszasüllyedni a botrány előtti 5,20%-os szintekre.

mai nap nem tartogat túlzottan nagy meglepetéseket, hiszen makroadatok és gyorsjelentések hiányában telik el. Idehaza Orbán Viktor parlamenti beszéde lehet érdekes. A Miniszterelnök az uniós keretköltségvetés elfogadása mellett számot ad a moszkvai látogatásáról, illetve a török miniszterelnökkel folytatott eszmecseréről is.

A másik főszereplő a MOL lehet. A múlt heti Dana Gas pakett értékesítése után 17.600 forintról megpróbálhat felállni az árfolyam. Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy 3 hónap múlva a maradék részesedést is a piacra önthetik. A forintkurzusában pedig egy nem túl szabályos fej-váll alakzatot vettünk észre, így nem lennénk meglepve, ha a héten 290 alatti EUR/HUF árfolyammal találkoznánk.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »