Nők a közelharcban? Mit mond az átlagember?

A Washington Post és a Pew Research Center közös felméréséből kiderül, hogy az amerikai polgárok 66 százaléka helyesli az Obama adminisztráció azon intézkedését, mely lehetővé teszi a női katonák számára, hogy részt vehessenek a közelharcokban is. A lépést a válaszadók kicsivel több, mint egynegyede, összesen 26 százalék ellenzi.

A felmérés emellett még arra a kérdésre is választ kívánt keresni, hogy a megkérdezettek szerint a döntés milyen hatással lesz a hadsereg harctéri teljesítményére. A válaszolók közel fele, 49 százalék nem remél különösebb változást. 29 százalékuk szerint kifejezetten pozitív hatással lesz, míg a megkérdezettek 15 százaléka inkább borúlátó a témával kapcsolatban.

Ha a válaszok nemenkénti megoszlását nézzük, azt láthatjuk, hogy a férfiak és nők hasonló módon ítélik meg a kérdést. Ha viszont a válaszadókat pártpreferenciáik alapján vizsgáljuk, akkor már jelentős különbségeket fedezhetünk fel. A republikánus megkérdezettek körében egy kicsivel többen (29 százalék) vannak azok, akik rosszabb teljesítménytől tartanak mint azok, akik szerint éppenséggel javulni fog sereg teljesítőképessége (20 százalék). A demokrata szavazóknál viszont sokkal többen értékelik pozitívan az intzékedést, mint negatívan (38, illetve 7 százalék).

Szentgróti Gábor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »