Murszi rövid látogatása Berlinben

Angela Merkel kancellári hivatalában köszöntötte szerdán Mohammed Murszi egyiptomi elnököt. Az államfő csütörtökön Joachim Gauck szövetségi elnökkel is találkozott volna, de eredetileg kétnaposra tervezett látogatását egy napra rövidítette az egyiptomi zavargások miatt, pénteki franciaországi látogatását pedig lemondta – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Murszi berlini látogatása egy az első hivatalos nyugati útjai közül, az egyiptomi elnök pénzügyi segítség illetve német beruházások reményében kereste fel a német kancellárt. Németországban eközben emberjogi szervezetek tiltakozásukat fejezték ki az egyiptomi elnök látogatása ellen. A berlini rendőrségnél négy, a kormánynegyed környékén megtartott tüntetésről is bejelentés érkezett.

Egyiptomban a keddre virradó éjszaka folyamán – miközben három városban is éjszakai kijárási tilalom volt – emberek ezrei mentek az utcákra. A tiltakozások során két ember életét vesztette. Az estére és a következő napokra is további demonstrációkat terveztek. Kedd óta országszerte 52 ember sebesült meg, közölte az egyiptomi Egészségügyi Minisztérium. Az egyiptomi ellenzék vezetője, Mohamed El Baradei az egyiptomi elnököt krízisülés összehívására szólította fel az hazaérkezése után.

Herner Panni

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »