Álláslehetőség a veteránoknak

A Wal-Mart amerikai üzletlánc bejelentette, hogy a tavaly hazaérkezett összes háborús veteránok munka gondjait az elkövetkezendő 5 évben megoldja – jelentette a CNN.

Az időszak lejártára így minden egyes tavaly hazatért, tehát majdnem 100 ezer amerikai veteránnak ígér állást a Wal-Mart. Az ex-katonák közötti munkanélküliségi arány az Egyesült Államokban decemberben 10,8% volt, ami 2,5%-al több az átlagnál, így ők hazatértükkör az átlagosnál is rosszabb állás körülményekkel néznek szembe.

„Az országunkat külföldön szolgálók manapság itthon is munkalehetőségért küzdenek”- indokolta a Wal-Mart egyik felsővezetője a döntésüket. Az amerikai franchise már ma is a legtöbb veteránt alkalmazó vállalat az Egyesült Államokban. A szervezet programja az Emlékezés Napján, május 27-én indul útnak.

Varga-Tóth Tamás

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »