Háromszéki prefektus: nem diszkriminál a hivatal honlapja

A háromszéki prefektus képtelenségnek tartja az Országos Diszkriminációs Tanács (CNCD) határozatát, amely kimondja, hogy diszkriminál a Kovászna megyei kormányhivatal honlapja, mert a közérdekű információk többségét csak román nyelven közli. Codrin Munteanu a maszol.ro-nak elmondta: megóvta a fellebbviteli bíróságon a határozatot.

A háromszéki prefektúrát feljelentő magánszemély szerint a www.prefecturacv.ro honlap egyszerű áttekintésével megállapítható, hogy a tartalom jelentős része kizárólag román nyelven érhető el, csak egy-két menüpontnál van magyar szöveg. Codrin Munteanu azzal védekezett, hogy a honlap valójában kétnyelvű, és a hivatalból közölt közhasznú információk magyarul is megtalálhatóak rajta, ugyanakkor azt is állította, hogy a tartalmat már három éve nem módosították.

A prefektúra honlapja ellen panaszt tevő magánszemély azonban rámutatott, nem igaz, hogy a honlap tartalmán évek óta nem változtattak, hiszen sok helyen a Codrin Munteanu neve szerepel, kizárólag román szövegkörnyezetben. Ugyanakkor a korábbi kétnyelvű sajtóközleményeket letörölték, az újak pedig csak román nyelvűek.

Codrin Munteanu hétfői sajtótájékoztatóján elismerte, hogy a korábbi prefektus, György Ervin kétnyelvű közleményeit valóban eltávolították, de szerinte a honlap más elemein nem változtattak. Hozzátette: szeretett volna új honlapot készíttetni a kormányhivatalnak, de amíg a per zajlik, bizonyítékként érintetlenül hagyja a régit.

A volt prefektus egyik munkatársa rámutatott, hogy a honlap főoldalának menüi kétnyelvűek voltak, ezeket Codrin Munteanu kinevezése után változtatták román nyelvűre, azon belül megmaradtak azok a magyar szövegrészek, amelyek még György Ervin idejében voltak ott elhelyezve.

   

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »