A Híd a második legerősebb ellenzéki párt

Ha a parlamenti választásokat tavaly évvégén tartották volna, a Smer megszerezte volna a szavazatok 46,5 százalékát – közölte a Median ügynökség.

Második helyen a KDH (Kereszténydemokrata Mozgalom) végzett 9,4 százalékkal, őket követi a Híd-Most (8,8 százalék), negyedik legnépszerűbb párt az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek – OľaNO (7,6 százalék), az SDKÚ-DS (6,5 százalék), s utolsóként a SaS (Szabadság és Szolidaritás) jutna be a parlamentbe (6 százalék). Megint kimaradna a törvényhozásból a Magyar Közösség Pártja (3,6 százalék) és a Szlovák Nemzeti Párt (3,4 százalék). A többi párt vagy mozgalom támogatottsága nem érte el a 2 százalékot.

Arra a kérdésre, „hogyha holnap lennének a parlamenti választások, részt venne rajta?” a megkérdezettek 31,1 százaléka válaszolt igennel, 23,5 százalékuk azt mondta, hogy talán, 10,7 százalék azt válaszolta talán nem, 29 százalék pedig nem menne el szavazni, 5,2 százalék pedig még nem döntötte el.

A tavaly októberben és novemberben végzett közvéleménykutatás szerint szavazatokat vesztett a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) , az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OĽaNO), a Szabadság és Szolidaritás (Sas) és a Szlovák Nemzeti Párt, egyedül a Híd-Most, az SDKÚ és a Magyar Közösség Pártjának támogatottsága nőtt.

A közvéleménykutatást november 12-és december 9-e között végezték 18-79 éves koroosztály körében, összesen 1146 embert kérdeztek meg.

Kitekintő / Parameter.sk

Friss hírek