Intézkedett a kormány: a csapból is pénz folyik

A december 20-i 119 milliárd dolláros eszközvásárlási program után újabb csomagot jelentett be a japán kormány. A 117 milliárd dollárnyi friss pénz 2%-kal növelheti az ország gazdasági teljesítményét és 600.000 új munkahelyet teremthet. A központi kormány azonban csak az összeg felét állja, a maradék részt a helyi önkormányzatoknak és a magánszektornak kell előteremtenie. Ráadásul a kabinet 30 milliárdot újjáépítési kötvények kibocsátásából szeretne előkaparni, ami tovább növelné a már jelenleg is a GDP kétszeresét meghaladó államadósságot.

Abe Sindzsó kormányfő továbbra is agresszív monetáris lazítást és egyértelmű inflációs cél meghatározását vár el a jegybanktól. A jen kurzusa nem meglepő módon két és fél éves mélypontra esett a dollárral szemben, a tőzsde pedig közel két éves csúcsot döntött.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »