Erős robbanás rázta meg éjjel a fővárost

Erős robbanás volt éjszaka Zágrábban, amelynek következtében egy ember megsérült, de nincs életveszélyben – jelentette a horvát rádió és televízió (HRT) pénteken.

A robbanás nem sokkal éjfél után Zágráb nyugati városrészében, egy autóbusz-megállónál történt. Egyes sajtóértesülések szerint több detonáció is volt, ezt azonban a rendőrség a reggeli rádióműsorban cáfolta. ?    

A helyszínelés miatt közúti forgalomkorlátozásokat vezettek be, és szünetel a vonatközlekedés a Nyugati pályaudvar és Zapresic között, ezen a szakaszon autóbuszokkal szállítják az utasokat. ?    

Mint ismeretes, még tart a vizsgálat a két nappal ezelőtti robbanás ügyében is. A horvát főváros nyugati városrészében, Podsused vasútállomásánál szerdán 3 óra 50 perckor ismeretlen robbanószerkezet lépett működésbe a vasúti sínek mellett a Zágráb és Varasd (Varazdin) között közlekedő tehervonat áthaladásakor. Személyi sérülés nem történt, azonban a mozdony és a sínek megrongálódtak, s néhány környékbeli házban kisebb anyagi kár keletkezett.?    A

szerda hajnali esetről a horvát belügyminiszter csütörtökön azt mondta, hogy nincsenek terrortámadásra utaló jelei, mert senki sem hagyott hátra semmilyen üzenetet, és senki nem vállalta a tett elkövetését. Hozzátette, hogy a rendőrség az államüg

Kitekintő / MTI

Friss hírek