Ciánnal mérgezték meg a chicagói lottónyertest

Egy nappal az amerikai lottónyereményről szóló csekk kiállítása után megmérgezték a nyertest.

Kaparós sorsjegyben nyert egy millió dollárt Urooj Khan tisztítószalon tulajdonos, ám nyereményét nem élvezhette. Bár a körülbelül egy hónapig elhúzódó várakozás után kiállították a csekket, Khan már nem váltotta be: halálos adag ciánnal mérgezték meg. 

Miután megnyerte a millió dollárt, Khanból egy csapásra híres ember lett: a lottótársaságnak is reklámot jelentett a nyertes. Interjúiban azt mondta, a nyereménnyel jelzálogát, számláit fizetné ki,  tovább fejlesztené a tisztítószalon üzletet, valamint adományozna a St. Jude Gyermekkutató Kórháznak. Pár hét múlva, az adók levonása után 425000 dollárról szóló csekket állítottak ki Khan számára. 

Másnap este a nyertes hazaért, megvacsorázott és aludni ment, szokásához híven. Később családja sikoltozásra ébredt. Azonnal kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni. – tudósít a CNN. A rutinellenőrzések semmilyen rendellenességet sem mutattak ki, ám a család gyilkosságra gyanakodott és további vizsgálatokat kért. Így derült ki, hogy Khan halálát ciánmérgezés okozta. A rendőrség ekkor vizsgálatot indított. Deborah Blum szakértő így nyilatkozott: „A cián nem íztelen. Erős, keserű íze van, amit biztosan észrevesz az, aki lenyeli. Ám, ha ekkora adagot visz be a szervezetébe az illető, már nem számít, hiszen ilyen dózis kevesebb mint öt perc alatt öl” – idéz a The Guardian.

Chicagó rendőrsége jelenleg emberölés ügyében nyomoz, ám eddig semmilyen információt nem osztottak meg az üggyel kapcsolatban. 

Péntek Borbála

Friss hírek