Merkel őszintén vallott újévi beszédében

Angela Merkel újévi beszédében kitartásra szólította fel a német lakosságot. Mint mondta, a rosszabb gazdasági helyzet ösztönzőleg kell, hogy hasson az emberekre, az összefogás pedig sikerre vezet.

Nem lesz könnyebb jövőre sem

A romló gazdasági helyzetre való tekintettel Angela Merkel német kancellár bátorságot, elkötelezettséget és összetartást kért a németektől újévi beszédében.

„A gazdasági környezet jövőre sem lesz egyszerűbb, sőt nehezebb lesz. Nem szabad azonban megijednünk, ellenkezőleg, ösztönzőleg kell hatnia ránk” – mondta a kancellár. „Az európai államadósság-válságban már megmutatkoznak a reformok jótékony hatásai. Ennek ellenére türelmesnek kell lennünk, a válságnak még messze nincs vége” – tette hozzá Merkel. A kereszténydemokrata politikus szerint a világ még mindig nem tanult a 2008-as válságból, ezért újabb és újabb nemzetközi intézkedésekre lenne szükség. 

A német állam a korábbi évekhez képest sokkal több pénzt fordított képzésre és kutatásra. „Országunk számára a kutatás munkahelyeket jelent. Ha olyasmit tudunk, amit mások nem, akkor képesek vagyunk megteremteni a jólétet” – olvasta Merkel beszédében.

Motiváció és szociális biztonság

„Meg kell teremtenünk mindenki számára a szociális biztonságot” – hangzott el a beszédben a CDU egyik legfontosabb jelszava. A kancellár szerint Németországban sok bátor és segítőkész ember él, akik képesek az összefogásra, legyen szó a családok, a gyerekek vagy a munkahelyek biztonságáról. „Az ilyen emberek teszik emberibbé és sikeresebbé társadalmunkat” – mondta Merkel, aki szerint ezzel is magyarázható az a tény, hogy az újraegyesítés óta idén először volt a legalacsonyabb a munkanélküliség és a legmagasabb a foglalkoztatottság. 

A kancellár külön köszönetet mondott beszédében a katonáknak, a rendőröknek és a polgári védelem tagjainak, akik áldozatkészen végzik munkájukat, mindenki javát szolgálva ezzel.

Szabó Boglárka

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »