Egyre jobban fenyeget a pénzügyi összeomlás

Tegnap még lötyögés volt az amerikai parketteken, hiszen a legtöbb európai börze Karácsony másnapja miatt zárva tartott. Ma a befektetők megint Washingtonra tekintenek, mivel Obama megszakította családi vakációját Hawaii-on, hogy egyeztethessen republikánus és demokrata vezetőkkel a fiscal cliff ügyében. A beszámolók alapján nagyon nem sietnek a politikusok, hiszen egyik párt sem szeretne nagyobb népszerűségvesztést az adóemelések és megszorítások miatt, ám a költségvetési és az adóssághelyzet tekintetében mégis ez lenne az üdvözlendő megoldás.

A gitt rágás tehát tovább tart, miközben a részvénypiacokon 2,5 hónapja nem látott optimizmus tombol kisbefektetői körökben (AAII-felmérés). Ez azt sugallja, hogy a héten és január első felében még bőven van tér lefelé a börzéken.

Idehaza az ünnepek alatt elpilledt a forint, tegnap 295 felett is járt a kurzus az euróval szemben, ma reggel azonban már 292-293 volt a mérvadó. Innen még simán lekanyarodhatunk 290 alá péntekig.

A részvénypiacon az OTP short-pozíciót érdemes áttekinteni, ám ez önmagában nem releváns adat, ezért ne emeljük piedesztálra. A Magyar Telekom esetében az új 355 forintos pénteki mélypont azt sugallja, hogy az 50 forintos osztalékvárakozások érdemben sérültek – mi még tartjuk ezt, de a piaci mozgások miatt egyelőre várunk a vételekkel.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »