Újabb űrhajósok az űrben

Roman Romanenko kozmonauta, a kanadai űrhajós Chris Hadfield és az amerikai asztronauta Thomas Marshburn az orosz Szojuz TMA-07M típusú űrhajójával indulnak a légkörön túlra. Oleg Novitszkijhez és Jevgenij Tarelkinhez orosz kozmonautákhoz, valamint a NASA űrhajósához, Kevin Fordhoz fognak csatlakozni.

A Szojuz űrhajó levált a hordozó rakétáról, elérte az előre meghatározott pályáját, és pénteken kész lesz összekapcsolódni a Nemzetközi Űrállomással, írja a RIA orosz hírügynökség.

Az új legénység az orosz és az amerikai űrprogramok során kettő űrsétát tesznek. A 147 napos küldetésük során a Nemzetközi Űrállomás legénysége szintén részt vesz 6 űrsikló dokkolásában és kipakolásában: ez 4 orosz Progressz osztályú teher-űrsiklót, egy európai ATV-4 típusú áruszállító űrhajót és egy amerikai SpX-s2 jelzésű űrsiklót jelent.

Erdélyhegyi Dániel

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »