Tönkretette a tőzsdét a volt miniszterelnök bejelentése

Silvio Berlusconi visszatérésének hírére komoly esés bontakozott ki az olasz és európai tőzsdéken is. Az euró gyengülése mellett az olasz államkötvények intenzív hozamemelkedése (4,9%-ra) sem maradt el.

A mai napon zárul a görög kötvényaukció, miután pénteken nem sikerült begyűjteni a tervezett 30 milliárd eurónyi állampapírt a magánhitelezőktől. A bankok és hedge-fundok 26,5 milliárd eurónyi papírt kínáltak fel a kormány által ajánlott 33,4%-os értéken. Könyv szerinti értéken ez körülbelül 3,5 milliárd eurónyi kötvényt jelent. A magánhitelezők kezében a márciusi kötvénycsere után 63 milliárd euró értékű kötvény maradt, amit nominálisan felére értékeltek le. Most ennek az összegnek a felét igyekeznek leírni.

Idehaza ma szavaz a kormány a 2013-as költségvetésről. Nem lennénk meglepve, ha még az utolsó pillanatban valamiféle módosító javaslat befutna. A magyar kötvényhozamok jelentős mértékben estek tegnap, a 10 éves állampapír hozam 6,55%-ra süllyedt. Ismét történelmi csúcsra, 5000 milliárd Ft fölé emelkedett a külföldiek kezében levő forintban denominált magyar állampapírok állománya, viszont az átlagidő is rekord mélységben, 3,8 évnél ragadt.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »

DAX elemzés: javul az index technikai képe

A DAX (DE30) ma folytatja a pénteken megkezdett felépülését, az index ma átugrotta az 50 órás és a 200 órás mozgóátlagokat, illetve tesztelni tudta a legutóbbi korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét 13.970 pontnál. Az S&P az eddigi negatívról pozitívra javította a Deutsche Bank adósminősítésének kilátását.

Read More »