A New York-iak elégedettek a katasztrófakezeléssel

Kicsivel több mint egy hónappal Sandy pusztítását követően, az Egyesült Államok legnépesebb városának lakói magas osztályzatokat adtak néhány választott vezetőjüknek arra, ahogyan a hurrikán következményeit kezelték. Andrew Cuomo, New York állam kormányzója; Michael Bloomberg, a város polgármestere és Barack Obama elnök is kedvező értékelést kapott egy minap megjelent kutatásban – írja a CNN.com. A vihar október 29-én érte el az Egyesült Államok keleti partvidékét és csak New York városában 40 ember életét követelte.

Az állami és szövetségi tisztségviselők azzal vívhatták ki a lakosság szimpátiáját, hogy igen aktívan szerepeltek a közösségi médiában a katasztrófa ideje alatt. Cuomo, a 2010-ben megválasztott demokrata kormányzó és Bloomberg is nyilvános Twitter-csatornáján keresztül adott tanácsokat a lakosságnak például az evakuálással kapcsolatban, de foglalkoztak az áramkimaradásokkal és egyéb sürgős helyzetekkel is. A kutatásból kiderült, hogy a megkérdezettek 66 százaléka szerint Cuomo – akinek neve már a demokraták következő elnökjelöltjeként is felmerült -, kiváló vagy jó munkát végzett a vihar idején. Bloomberg osztályzatai nem voltak ugyan ennyire magasak, de így is a válaszadók 55 százaléka mondta azt, hogy a független polgármester is kiválóan helytállt a katasztrófa során.  Az elnök munkáját 61 százaléknyian értékelték hasonlóan magasra.

A kutatás viszont nem csak a politikusok megítélését firtatta: a megkérdezettek 63 százaléka gondolta úgy, hogy az utóbbi évek legnagyobb vihara a globális éghajlatváltozás következménye. A felmérés eredményei azt is megmutatták, hogy a New York-iak több mint fele adományokkal is hozzájárult a károsultak megsegításáhez, közel egyharmaduk pedig – akik az állam kevésbé veszélyeztetett területén élnek – önkéntesként is segítették a munkát.

Pintér Melinda

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »