Pozsony: Műszakokat hagynak ki a Volkswagenben

A Volkswagen pozsonyi gyárában műszakokat hagynak ki. A cég szóvivője szerint az alkalmazottaknak nincs ez ellen kifogásuk.

Szlovákia legnagyobb gépkocsigyárában az idei év legeredményesebb időszakában műszakonként 380 gépkocsit gyártottak. Jelenleg 40 autóval  kevesebb gurul le a gyártósorokról, a műszakok olykor kimaradnak. Emiatt időnként a törzsalkalmazottakat és a szerződéses munkavállalókat is kényszerpihenőre küldik.

A cég- és a szakszervezeti vezetők egyhangúan állítják: nem a gazdasági válság okozza a termeléskiesést. A gyár új, kisméretű városi autókat gyárt, amelyeknek el kell helyezkedniük a piacon, s ehhez mint mindig, idő kell – tudta meg a Pravda.

A cégnél idén márciusban kezdődött el a Volkswagen up! kisautók gyártása.  „A világpiac fejlődését elvileg pozitívan látjuk. Az európai helyzetet azonban bizonyos jelentős konjunkturális kétségek jellemzik. A piacon való időszerű történésekre rugalmasan tudunk reagálni és szükség esetén a gyártást finoman módosítjuk“ – mondta a lapnak Vladimír Machalík, a Volkswagen Slovakia vállalat szóvivője.

A szakszervezetek állítása szerint egyes műszakok kiesése az alkalmazottaknak sem jelent problémát. Bérük háromnegyedét akkor is megkapják, ha nem dolgoznak. „Mivel az emberek eddig sokat dolgoztak, lényegében örülnek, ha alkalmanként kiesik valamilyen műszak. Ezért ugyanis megkapják bérük 72 százalékát“ – mondta Zoroslav Smolinský, a szakszervezet helyi vezetője.

Kitekintő / Hírek.sk

Friss hírek

Kinek ajánlott a hajbeültetés? (x)

A kopaszodás nem visszafordítható folyamat, így a hajbeültetés bizonyul az egyetlen hatékony megoldásnak a problémára megszüntetésére. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy alkalmasak vagyunk-e egyáltalán a beavatkozásra, illetve hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnünk. 

Read More »