Idén nem mondanak fel az orvosok

A szlovák Orvosi Szakszervezeti Szövetség (LOZ) közölte a sajtóval: az orvosok idén nem adják be tömegesen felmondásukat. Mikor tavaly meglépték ezt, emlékezetes káosz alakult ki az év vége felé a kórházakban.

„Annak ellenére, hogy szívesen lennénk karácsonykor családjainkkal, a kórházakban maradunk, és nem mondunk fel. Nem akarjuk kiélezni a helyzetet az év vége előtt, a szlovákiai nyilvánosság a jelenlegi, nehéz időkben ezt nem érdemli meg” – mondta Peter Blaško, a zsolnai szakszervezet vezetője a keddi zsolnai tiltakozó akción.

Elmondása szerint több kórházban már összegyűjtötték a felmondóleveleket, és akár le is adhatnák azokat. „Így több szlovákiai kórház készültség nélkül maradna karácsonykor, és nem segítene semmilyen miniszteri B-variáns” – mondta Blaško. Elmondása szerint a szakszervezet januárban kész leadni a felmondásokat

A keddi nap folyamán öt szlovákiai város kórházainak egészségügyi dolgozói csatlakoztak a V4-es országok orvosainak rövid, közös akciójához. 12:05 perckor a kórházak elé vonultak, hogy figyelmeztessenek a szlovákiai egészségügy áldatlan állapotára. A tiltakozásra Besztercebányán, Zsolnán, Kassán, Eperjesen valamint Pozsonyban került sor.

Kitekintő / Bumm.sk

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »