Péntekre elfogy az ország pénze

Bár pénteken nap végére oldódott a feszültség a tőzsdéken, ma reggelre ismét gyengült a piaci hangulat. Az ázsiai tőzsdék esésnek indultak, az európai határidős indexek kis mínuszban tartózkodnak. Ma nem számítunk nagy izgalmakra, délutánra mérsékelten javuló tőkepiaci hangulatot várunk.

Antonisz Szamarasz görög miniszterelnök szerint az ország péntekre kifogy a pénzből, ha addig nem tudja lehívni a második nemzetközi mentőcsomag újabb, 31,5 milliárd eurós részletét. A görög parlament ugyan tegnap elfogadta az újabb megszorításokat, melyek a csütörtökön elfogadott csomagot egészítették ki, de korábbi újságértesülések szerint az euróövezeti pénzügyminiszterek november 28-ára halasztanák a hitelrészlet folyósítását. A helyzet szerintünk az eddigiekhez hasonlóan az utolsó pillanatban megoldódik.

Orbán Viktor a magyar költségvetésről adott uniós jelentést úgy értékelte, hogy bebizonyosodott, hogy rendbe tették a magyar állam pénzügyi helyzetét. Úgy vélte, hogy nagyon közel van az IMF/EU hitelkeretről szóló megállapodás, mivel a kormány elhárította az akadályokat.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »

DAX elemzés: javul az index technikai képe

A DAX (DE30) ma folytatja a pénteken megkezdett felépülését, az index ma átugrotta az 50 órás és a 200 órás mozgóátlagokat, illetve tesztelni tudta a legutóbbi korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét 13.970 pontnál. Az S&P az eddigi negatívról pozitívra javította a Deutsche Bank adósminősítésének kilátását.

Read More »