Péntekre elfogy az ország pénze

Bár pénteken nap végére oldódott a feszültség a tőzsdéken, ma reggelre ismét gyengült a piaci hangulat. Az ázsiai tőzsdék esésnek indultak, az európai határidős indexek kis mínuszban tartózkodnak. Ma nem számítunk nagy izgalmakra, délutánra mérsékelten javuló tőkepiaci hangulatot várunk.

Antonisz Szamarasz görög miniszterelnök szerint az ország péntekre kifogy a pénzből, ha addig nem tudja lehívni a második nemzetközi mentőcsomag újabb, 31,5 milliárd eurós részletét. A görög parlament ugyan tegnap elfogadta az újabb megszorításokat, melyek a csütörtökön elfogadott csomagot egészítették ki, de korábbi újságértesülések szerint az euróövezeti pénzügyminiszterek november 28-ára halasztanák a hitelrészlet folyósítását. A helyzet szerintünk az eddigiekhez hasonlóan az utolsó pillanatban megoldódik.

Orbán Viktor a magyar költségvetésről adott uniós jelentést úgy értékelte, hogy bebizonyosodott, hogy rendbe tették a magyar állam pénzügyi helyzetét. Úgy vélte, hogy nagyon közel van az IMF/EU hitelkeretről szóló megállapodás, mivel a kormány elhárította az akadályokat.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »