Kiosztotta Orbánt, most köztársasági elnök lehet belőle

Borut Pahor korábbi miniszterelnök nyerte meg a szlovéniai elnökválasztás első fordulóját a vasárnapi szavazáson, és a december 2-i második fordulóban Danilo Türk jelenlegi elnök lesz az ellenfele – jelentette be a választási bizottság a voksok 99,9 százalékának összeszámlálása alapján.

Pahor a szavazatok 40 százalékát szerezte meg, Türk pedig 35,8 százalékot. A jobbközép jelöltje, Milan Zver 24,2 százalékot kapott.

Borut Hocevar, a Finance című lap politikai elemzője szerint nagyon valószínű, hogy Pahor fogja megnyerni a második fordulót is. „Azzal nyerhette meg magának a szavazókat, hogy hídszerepet töltött be a kormány és az ellenzék között” – mondta az elemző.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »