Óriási vihart várnak Olaszországban

A Sandy hurrikán unokatestvérének nevezték el azt a ciklont, amely miatt szombat-vasárnap egész Észak-Olaszországban a legmagasabb katasztrófavédelmi riasztás lépett életbe.

Genovában zárva tartanak az iskolák, üzletek, piacok, múzeumok, temetők, aluljárók, sportstadionok, és minden szabadtéri eseményt betiltottak. Hasonló óvintézkedések léptek életbe az egész észak-nyugati Liguria tartományban.

A meteorológiai előrejelzések szerint az Egyesült Államok keleti partvidékét sújtó Sandy hurrikán „atlanti unokatestvére” szombaton éri el Itália északi részét, ahol szombat reggel kilenctől vasárnap délig a legmagasabb szintű riasztás lépett életbe. 

A katasztrófavédelem intézkedései érintik Piemonte déli részét, Lombardiát, Emilia-Romagnát és Toszkánát is, valamint Szardíniát és az észak-nyugati Friuli Venezia Giuliát. A szakértők ciklont, elektromos vihart, erős széllökéseket és rendkívüli tengerhullámzást jeleztek. 

A húsz nap óta víz alatt levő Velence városközpontjában újabb áradásra lehet számítani. 

Olaszország déli részén ezzel egy időben meleg afrikai szél fúj, Szicíliában a hőmérséklet megközelíti a 30 fokot. 

mti

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »