Jól reagált a tőzsde Obama újraválasztására

Óvatos derűlátással reagáltak a piacok Barack Obama újraválasztásának hírére.

Az amerikai tőzsde határidős jegyzései egyelőre lefelé mozognak – fél százalék körüli mínuszban vannak -, ami a választást megelőző erősödés után profitkivételre utal.

Tovább gyengült a dollár is: fél kilenc körül 1,2875 dollárt ért egy euró, kora reggel ennél valamivel kevesebbet, kedden későn pedig 1,2816 dollárt.

Ezzel szemben az amerikai állampapírok hozama emelkedésnek indult, ami félreérthetetlen jele annak, hogy emelkednek az amerikai államháztartási hiány finanszírozásának költségei.

A piacok figyelme a választások elmúltával éppen ennek a nagy hiánynak a csökkentésére irányul, és a befektetők ezt nem látják túl optimistán. Sokak szerint a 600 milliárd dolláros takarékossági csomag a benne foglalt drámai léptékű kiigazító intézkedések miatt akár recesszióba is taszíthatja jövőre az amerikai gazdaságot.

mti

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »