Őrült versenyfutás a kampány hajrájában

November 6-a fontos dátum a naptárban az egész világ számára: az Amerikai Egyesült Államok megválasztja új vezetőjét. A jelöltek pedig az utolsó pillanatokban sem ülnek ölbe tett kézzel, minden bevethető forrást mozgósítanak az ingadozó és még bizonytalan szavazók meggyőzésére. Mindketten kiemelt jelentőséget tulajdonítottak Ohiónak, ahol talán az egész választás sorsa dőlhet el. Az itt megtartott beszédek után azonban tovább is indultak, ki-ki a maga stratégái által legfontosabbnak tartott államokba – számol be a Washington Post.

Mitt Romney hétvégi kampánykörútja során érintette New Hampshire-t, Iowát, Coloradót és végül Pennsylvaniát, a hagyományosan demokratapárti államot, ahonnan megpróbálja elhappolni a húsz elektori szavazatot ellenfelétől. Eközben leendő alelnöke, Paul Ryan Minnesotában igyekezett fordulatot elérni, és a republikánusok oldalára állítani az „Észak csillagát”.

Obama hétvégi programja is sűrű volt, ugyanis a hurrikán sújtotta államokat látogatta meg. Többek között Iowát, Ohiót, Virginiát és Wisconsint. Egyes állomásokon Bill Clinton korábbi demokrata elnök és Katy Perry énekesnő is csatlakozott hozzá. A jelenlegi elnök biztosította híveit, nem fogja feladni a harcot, és maradt még elég ereje ahhoz, hogy befejezze a küzdelmet.

Szabó Dániel

Friss hírek