Ma délután megint kinyit a tőzsde

Újra kinyit az amerikai tőzsde a mai napon Sandy után. Már nagyon vártuk a csengő hangját, hiszen az elmúlt két napban a kivárás lengte körbe a piacokat és ez rányomta a bélyegét a kereskedésre. Erről nem csak Sandy tehetett természetesen, hanem a befektetők is, akik már nem mertek nagyobb téteket elhelyezni a keddi amerikai elnökválasztás előtt. Ne felejtsük el azonban, hogy az óraállítás miatt 14:30-21:00 a rendes kereskedési idő ezen a héten.

Idehaza a tegnapi kamatdöntő ülés már-már megszokott forgatókönyve után (25 bázispontos vágás) visszaerősödött a forint a 283-as szintig. Mi továbbra is fölfelé látjuk az irányt – 286,5. A blue chipek közül az OTP továbbra is fókuszban maradt az önkormányzati hitelek átvállalása körül kialakult bizonytalanságok miatt.

Fontos makroadat a mai napon nem érkezik egyik piacról sem, gyorsjelentésekben azonban nem akadt hiány. Ma reggel jelentett a Lufthansa és az Air-France KLM légitársaság, a francia olajipari óriás a Total SA. A bankszektorból pedig az angol Barclays és a spanyol BBVA tette közzé számait. A felsorolásból egyedül a spanyol bankóriás lógott ki gyenge eredményével, a többi vállalat számaira nem lehet panasz.

A hazai tőzsde csütörtökön és pénteken zárva tart. Európában és Amerikában természetesen nyitva tartanak a piacok. Az irányt nagy valószínűséggel a tengerentúli munkaerő-piaci adatok fogják meghatározni, amik jelen állás szerint a szokott időben és napon jelennek meg.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »