Ma délután megint kinyit a tőzsde

Újra kinyit az amerikai tőzsde a mai napon Sandy után. Már nagyon vártuk a csengő hangját, hiszen az elmúlt két napban a kivárás lengte körbe a piacokat és ez rányomta a bélyegét a kereskedésre. Erről nem csak Sandy tehetett természetesen, hanem a befektetők is, akik már nem mertek nagyobb téteket elhelyezni a keddi amerikai elnökválasztás előtt. Ne felejtsük el azonban, hogy az óraállítás miatt 14:30-21:00 a rendes kereskedési idő ezen a héten.

Idehaza a tegnapi kamatdöntő ülés már-már megszokott forgatókönyve után (25 bázispontos vágás) visszaerősödött a forint a 283-as szintig. Mi továbbra is fölfelé látjuk az irányt – 286,5. A blue chipek közül az OTP továbbra is fókuszban maradt az önkormányzati hitelek átvállalása körül kialakult bizonytalanságok miatt.

Fontos makroadat a mai napon nem érkezik egyik piacról sem, gyorsjelentésekben azonban nem akadt hiány. Ma reggel jelentett a Lufthansa és az Air-France KLM légitársaság, a francia olajipari óriás a Total SA. A bankszektorból pedig az angol Barclays és a spanyol BBVA tette közzé számait. A felsorolásból egyedül a spanyol bankóriás lógott ki gyenge eredményével, a többi vállalat számaira nem lehet panasz.

A hazai tőzsde csütörtökön és pénteken zárva tart. Európában és Amerikában természetesen nyitva tartanak a piacok. Az irányt nagy valószínűséggel a tengerentúli munkaerő-piaci adatok fogják meghatározni, amik jelen állás szerint a szokott időben és napon jelennek meg.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek