Főpolgármestert választott Stuttgart

Fritz Kuhn, a Zöldek jelöltje nyerte az október 21-i főpolgármester-választást Stuttgartban, miután az első eredménytelen forduló után a választók másodszor is az urnákhoz járultak.  A legesélyesebb Kuhn mellett a másik jelölt a Kereszténydemokrata Párt (CDU) által támogatott független induló, Sebastian Turner volt. A zöldpárti politikus a szavazatok 52, 9 százalékát szerezte meg, míg ellenfele a voksok 45, 3 százalékát tudhatta magáénak.

Stuttgartban a mostani választás közel 40 éves CDU-uralmat tört meg. Az eredménnyel összefüggésben a német lapok többsége úgy fogalmazott, hogy „ledőlt egy újabb CDU-bástya a német térképen”. Az 57 éves politikus személyét illetően már kétkedő hangok is felröppentek, Kuhn ugyanis természeténél fogva csendes ember, aki első ránézésre nem arra született, hogy tömegek előtt szónokoljon. Maga Fritz Kuhn így határozta meg önmagát: „Nem vagyok menő. Nyugodt, megfontolt embernek tartom magam, aki először inkább gondolkodik, és csak aztán beszél”. 

Az Angela Merkel német kancellár vezette CDU 1974 óta van hatalmon Stuttgartban.

Szabó Boglárka

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »