Újabb adócsökkentésekre kaphatunk ígéretet

A legutóbbi vitában Romney brillírozott, és ezzel jelentős támogatottságot is szerzett magának. Pár héttel a választások előtt magához ragadta a vezetést Obamától, a felmérések szerint, így nagy tétje lehet a keddi vitának is. Még nem lefutott meccs ugyanis, hogy melyik fél nyeri a november 6-i voksolást. Obama stábjának új erőt adott a demokrata alelnökjelölt teljesítménye a republikánus alelnökjelölt vitájában.

Obama várhatóan közvetlen és a választók által könnyen emészthető üzenetet küld majd a vitában, szóba kerülhet a középosztály adóterheinek csökkentése, és a vagyonosok nagyobb megadóztatása. Romney viszont a teljes skálán végrehajtott adóenyhítést tervez, itt azonban támadható az USA adósságproblémának súlyosbításával. A munkanélküliség témája is fókuszba kerülhet, ugyanis hiába csökkent 4 éves mélypontra, 7,8%-ra az amerikai munkanélküliség, Romney-t alkalmasabbnak tartja a lakosság a munkahelyek teremtése terén.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »