Újabb államosításra készül az Orbán-kormány

A hétvégi sajtóértesülések szerint a kormányzat rátenné a kezét a MOL stratégiai gáztározójára. Ez 1,2 milliárd köbméter kapacitású, emellett még 700 millió köbméter gázt tárol kereskedelmi célból.

Megjegyezzük, hogy az E.On kezében lévő tározók összesen 3,7 milliárd köbméter gázt képesek tárolni, ráadásul kisajtolás napi 50 millió köbmétert is meghaladja. A MOL kezében lévő tározó 20 millió köbmétert képes kiadni magából, ezzel nagyrészt le tudják fedni egy hidegebb téli nap hazai gázigényét is.

A MOL szempontjából stabil bevételt jelent a gáztározó üzemeltetése, az üzemi/üzleti eredményben majdnem 7%-os súllyal szerepelt az első félévben, ezért ennek elvesztése nem rengetné meg a csoportszintű eredményt. Mind minden esetben, itt is a vételár lesz a legfontosabb szempont.

A MOL kurzusa napok óta nem mozdul el, mi a 18.300 forintos támaszon nyúlnánk bele először vételekkel.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »