Tovább roboghat a bankszektor

A JP Morgan és Wells Fargo sikeresnek mondható gyorsjelentésen van túl. A mai nap a sormintát a Citigroup folytathatja piacnyitás előtt.

A JP Morgan árbevétele 25,9 milliárd dollárra kúszott (várt: 24,5 milliárd dollár). A nettó eredménye részvényenként 1,40 dollár lett, amiből azonban 14 cent a céltartalékok visszaírásából származott (várt: 1,24 dollár). A jelentés mélyére nézve az olasz és spanyol eszközök kitettsége szúrt szemet számunkra. A második negyedéves 6,3 milliárd dollárral szemben a harmadik negyedévben már 11,7 milliárd dollárnyi ilyen eszköz található a mérlegben.

A Wells Fargo számai szinte megegyeztek a prognózisokkal. Az EPS 88 cent (várt: 87 cent) lett, a bevételek pedig 21,47 milliárd dollárt értek el (várt: 21,2 milliárd dollár).

A Citigroup-tól 96 centes eredményt várnak az egy évvel ezelőtti 1,23 dollár után. Várakozásaink szerint a várt eredménynél jobb számokat láthatunk. No, nem a Wells Fargo-nál emlegetett jelzálogpiaci javulásnak köszönhetően számítunk erre, hanem sokkal inkább a likviditási tenderek következtében megugró kereskedési bevételek okozhatnak örömöt.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek