Újabb menet a magyar-horvát küzdelemben

A tegnapi bejelentések szerint a magyar állam kiáll a MOL horvátországi tevékenységei mellett, emellett azt pedzegetik, hogy továbbra is kulcsfontosságú a menedzsmentjogok megtartása. Ezzel magyar térfélről is lendületet kapott a hetek óra tartó verbális adok-kapok, amelynek egyelőre csak politikai színezete van, a MOL-csoport üzletmenetét nem érinti.

A negyedik mobilszolgáltató története viszont kikerült a frigóból és ismét felmelegítették a káposztát, ugyanis a kormányzat nem tett le az operátor elindításának tervéről. Ez azért veszélyes az MTELEKOM számára, mert a negyedik mobilszolgáltatóval kapcsolatban komoly megtérülési kérdések merültek fel, amit csak agresszív piacszerzéssel lehetne kompenzálni. Ez kellemetlen lenne a legnagyobb hazai szolgáltató vonatkozásában, nem véletlen, hogy ismét elpáholták a kurzust. Hiába tűnik tarthatónak az 50 forintos osztalék, ha a piac a rövid távú piacvesztés miatt aggódik.

Technikailag a MOL néz ki jobban: a szűkülő háromszög alakzatban maradásra játszva 18.300-on érdemes először long irányban gondolkodni, stopot a 18.100-as támasz környékén célszerű elhelyezni.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek